Videos

De gratis pianoles-video (deel 01) uit mijn serie “Hoe speel ik piano” staat hieronder. Geniet van deze 10 minuten durende instructie-video en leer gemakkelijk en snel hoe een eenvoudige Rock ‘n Roll te spelen. Deze video is niet te koop en uitsluitend als educatief materiaal te gebruiken. Om een zo groot mogelijk publiek te kunnen bedienen is deze video in het Engels. Met veel dank aan mijn goede vriend Ian voor het inspreken van de (voice-over) commentaar-stem bij deze video.

Jazzy music in full view, is een aangename manier om een jazzy standard te leren spelen zonder ingewikkelde bladmuziek te hoeven lezen. Studeer wanneer je wilt en in je eigen tempo, herhaal de video zo vaak als dat je het nodig denkt te hebben. Wanneer de video je bevalt is het leuk wanneer je me dat laat weten, en een duimpje omhoog of de video delen, wordt door mij bijzonder gewaardeerd. Voor een gratis proefles Piano of Keyboard, of een vrijblijvend advies over hoe je met digitale muziek en videoproductie-middellen kunt werken, neem je contact met me op door HIER te drukken.

Classical music in full view, is een aangename manier om een klassiek muziekstuk te leren spelen zonder ingewikkelde bladmuziek te hoeven lezen. Studeer wanneer je wilt en in je eigen tempo, herhaal de video zo vaak als dat je het nodig denkt te hebben. Wanneer de video je bevalt is het leuk wanneer je me dat laat weten, en een duimpje omhoog of de video delen, wordt door mij bijzonder gewaardeerd. Voor een gratis proefles Piano of Keyboard, of een vrijblijvend advies over hoe je met digitale muziek en videoproductie-middellen kunt werken, neem je contact met me op door HIER te drukken.

Johan Sebastiaan Bach is naar mijn idee de meest veelzijdige componist ooit geweest. De composities van dit genie nodigen iedere keer weer uit om de muziek op een andere manier te benaderen, sommige (melodie) noten langer aan te houden als dat ze genoteerd zijn om bepaalde melodische accenten te benadrukken. Dat is ook goed hoorbaar in mijn uitvoering van zijn tweede Prelude (BWV 871) hieronder. In de video-afspeel lijst Classical Music in full view hierboven, kun je duidelijk het verschil zien in tempo, maar de accentuering van de melodie-noten is over de jaren heen ongewijzigd gebleven.

Groeten uit Den Haag – 18 drama’s met refrein, is een verzameling liederen over Den Haag, geschreven door Ramon Burnet (24 januari 1957 – 4 augustus 2018) met piano-arrangementen door Robert Kwakkelstein. Samen met Tony Ynot zingt Ramon hier zijn liederen “live” in het Pianino-theater te Den Haag. Video-, audio-registratie en montage: Robert Kwakkelstein. De complete audio-opnames van dit unieke optreden verschijnen op 31 december 2018 op de bekende streaming mediaplatforms zoals Spotify, iTunes, Deezer en anderen. Voor meer informatie klikt u HIER

Tony Ynot zingt hier samen met Johan Bavinck op viool en Robert Kwakkelstein achter het klavier. Onderstaand is een repetitie-opname maar geeft goed de sfeer weer van ons vrolijke repertoire. Voor boekingen en/of meer info kunt u CONTACT opnemen door op de blauw gekleurde VET GEDRUKTE links te drukken.

Tom Lehrer is niet alleen erg leuk om te spelen, maar ook leuk in een bar of andere horeca. De grappige teksten met vrolijke muziek maken dit repertoire tot een aangename ervaring, het is leuk om weer eens iets anders dan de gangbare liedjes te horen. Voor boekingen en/of informatie kunt u HIER terecht.

Onderstaande video is door Carel Brand samen met mij tot stand gekomen. Opgenomen in Tsjechië in de daar gevestigde “Blue and White-studio” met Cor van Hoorn (zang) en Ada Dingjan jr (als roodkapje in de video). Carel en Aad (100CarAads) zijn met hun show “De Twee Eenzame Cowboys” te boeken voor een show in uw kroeg, buurthuis, bejaardenhuis of vrijwel elke andere gelegenheid.